توضیحات
سازه چادری پروژه حیاط مسکونی امیر تیمور واقع در تهران که توسط شرکت سازه ای پارچه ای ماهوت احداث گردیده است.از ویژگی های بارز این نوع از سازه چادری زیبایی منحصر به فرد آن است.این سایبان با سایه اندازی بسیار خوب جهت استفاده در خانه ها و ویلاهای شخصی مناسب است.
تاریخچه سازه چادری
از نظر معماری ،منبع االهام بام های غشایی امروزی ،در سایبان های کرباسی و خیمه های سنتی نهفته است هر چند که از بعد سازه ای و ظاهری ،در سطح کشیده یک بادبان دریایی ،تشابه نزدیکتری مشاهده می شود.
چادرهای ساخته شده از پوست حیوانات یا مواد بافتنی سابقه طولانی تری دارند و در تمام نقاط دنیا ،به ویژه در جوامع بدوی نیازمند به سازه چادری سبک و قابل حمل ،مورد استفاده قرار می گرفتند.
نوآوری ای قرن بیستم
درتمام نمونه های فوق رویه ها نسبتاً شل بوده و پایداری آن ها ناشی از ترکیب طناب های کلفت،وزن مصالح،و سختی ذاتی مصالح نسبتاً ضخیم و سنگین می باشد.
بعد از جنگ جهانی دوم ،با گسترش نوع نو ظهور و کاملی از سازه های پارچه ای ،دوران جدیدی آغاز گشت که در آن رویه های سبک و انعطاف پذیر استحکام خود را نه از طریق وزن و سختی بلکه از انحنای طراحی شده به علاوه پیش تنیدگی کسب می کردند و این متاثر از ویژگی های مواد جدید بود.
کاربری مناسب سازه چادری
سازه چادری پیش تنیده به دلایل زیر نسبت به اشکال سازه ای ذیگر که اغلب ارزان تر نیز می باشند در الویت انتخاب قرار دارند:
ظاهر سبک و زیبا
جلوه نمادین
قابلیت نور دهی
هزینه
ایجاد سایه روی فضاهای باز بزرگ
پوشش فضاهای باز اجرا های هنری و نمایشگاه ها
سایبان ورودی ها یا پیاده رو ها
سایبان های موقت و کوتاه مدت: سایبان های موقتی مورد نیاز برای بخشی از سال که بقیه سال در انبار نگهداری می گردند.
برخی مزایای پارچه سازه چادری
دوام و طول عمر بالا
شستشو بدون مواد شوینده
انعطاف پذیری بالا
غیر قابل اشتعال
مقاومت بالا در برابر ضربات ناگهانی
عدم محدودیت در طرح و مکان