کارخانه سازه های پارچه ای و چادری ماهوت
فرایند طراحی تا ساخت و نصب یک پروژه، در شرکت سازه پارچه ای ماهوت، شامل مراحل ذیل می باشد
طراحی اولیه و فرم یابی
در طراحی سازههای پارچهای می بایست چهار عامل مورد توجه قرار گیرد و با توجه به عملکرد و نیروهای وارده، فرم مناسب جهت پارچه را به دست آورد.
فرم غشا، طراحی تکیهگاهها، انتخاب مصالح مناسب و طراحی دقیق لبهها و مرزها، عواملی هستند که فرایند طراحی و فرم یابی سایبان مدرن را تشکیل می دهند. این فرایند امروزه توسط رایانه ها در کنار نیروی انسانی متخصص در زمینه سازه های چادری امکان پذیر است.
رایانهها به دلیل ظرفیت محاسباتی بالای آنها ، دقت در محاسبه و نیز سرعت بالای اعمال ریاضی، باعث تاثیراتی شگرف در پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر شده اند. این تاثیرات در علوم سازهای و صنعت ساختمانی نیز به طور مشهود و موثر منجر به طراحی و خلق سازههایی غول پیکر و خارج از حد تصور شده است.
به کمک رایانهها میتوان محاسبات سنگین مربوط به طراحی سازهها را به دستگاه محول کرد و در مواقع لزوم، با دقت بالا، سازههایی با مقیاس بسیار بزرگ را در فرآیندهای شبیهسازی تحت بارگذاریهای مجازی نامعمول مورد مطالعه و ارزیابی قرار داد و نقاط ضعف و تسلیم آنها را شناسایی کرد.
در نتیجه پیش از صرف هزینههای گزاف و تجربههای نامعلوم، با شناخت مشکلات و چالشهای پیش رو، طراحان موفق به شناخت راه مقاومسازی و بهینه کردن این سازهها می گردند و طراحی نهایی با رعایت تمام جوانب امر انجام میگیرد. طراحی و اجرای سازههای پارچه ای نیز مانند مابقی گروههای سازهای ، از این امر مستغنی نمی باشد.
طراحی و اجرای فنداسیون
بخشی از سازه پارچه ای است که وظیفه انتقال نیرو از ستونها به زمین و خاک اطرافش را بر عهده دارد بر اساس نوع سازه پارچه ای و میزان نیروهای وارده، بافت لایه ها، نوع خاک زمین و شرایط آب و هوایی منطقه، می توان تیپ و ابعاد شالوده را انتخاب و مشخص نمود. ابعاد پیها به میزان برف و وزش باد و نوع خاک محل بستگی دارد.
طراحی الگو و جوش پارچه
پارچه های مورد استفاده در این سازه ها، طی یک پروسه صنعتی تولید می گردد و در تولید آن از مدرن ترین تکنولوژی ها و استانداردها استفاده می شود. برای تولید پارچه های روکش دار باید استاندارد های لازم در تمام مراحل از مرحله تولید الیاف تا بافت و اتصال روکش، رعایت شود.
تار و پود پارچه ای که در این نوع پوشش ها مورد استفاده قرار می گیرد، حاصل تابیدن الیاف و سپس بافتن آنها تا حصول پارچه خام در کارخانه های ریسندگی و رسیدن محصول نهایی با شیوه ای متناسب می باشد، که این امر باعث شده این نوع پارچه ها دارای دوام و مقاومت بالا در شرایط آب و هوای مختلف باشند.
پارچه های استفاده شده توسط شرکت ماهوت Serge Ferarri فرانسه و Mehler آلمان می باشد که از برترین برندهای تولید کننده پارچه در دنیا هستند.
انواع غشای استفاده شده در محصولات ماهوت بسته به نوع پروژه
+ پارچه های PVC، + پارچه های مش PVC، + پارچه های PTFE، + پارچه های Lycra
برخی مشخصات فنی پارچه ها
+ طول عمر زیاد، + مقاومت در برابر اشعه UV، + استحکام کششی، + نگهداری آسان، + غیر قابل اشتعال، + ۵ سال خدمات پس از فروش
در شرکت سازه های پارچه ای ماهوت پس از طراحی اولیه و فرم یابی به وسیله نرم افزار های طراحی پارچه و غشا، الگو دهی (Patterning) انجام می گیرد و طی آن نحوه برش کاری و جوش پارچه، تبدیل به نقشه های اجرایی شده و به بخش کارگاه پارچه جهت تولید ارجاع می شود.
دستگاه ها و تجهیزات، جهت جوش پارچه، که توسط تیم شرکت ماهوت از آنها در تولید استفاده می شود، به شرح ذیل می باشد :
HF) High Frequency Machine) دستگاه جوش با فرکانس بالای صوت
این دستگاه قابلیت جوش پارچه با فرکانس بالای صوت را دارد و در جوش پارچه با کشش متوسط و بالا از آن استفاده می شود. این دستگاه از جدیدترین انواع ماشین آلات جوش پارچه است و بالاترین مقاومت کششی را در اتصال دو پارچه با هم ایجاد می کند.
Hot Wedge Welding Machine دستگاه جوش با گوه داغ
این دستگاه قابلیت جوش پارچه با گرمای حاصل از یک المنت گوه شکل را دارد و در جوش پارچه با کشش پایین از آن استفاده می شود. این دستگاه سرعت بیشتر، ولی مقاومت کششی پایینتری نسبت به دستگاه جوش با فرکانس صوت دارا می باشد.
Hot Air Welding Machine دستگاه جوش با هوای داغ
این دستگاه قابلیت جوش پارچه با گرمای حاصل از هوای داغ را دارد و در جوش پارچه با کشش پایین از آن استفاده می شود. این دستگاه سرعت بیشتری نسبت به دو دستگاه قبلی دارد و مقاومت کششی آن همانند دستگاه جوش با گوه داغ است. از این دستگاه بیشتر در جوشکاری هایی با خطوط صاف استفاده می شود.
Hot Gun دستگاه تفنگ هوای داغ
این دستگاه قابلیت جوش پارچه با گرمای حاصل از هوای داغ را دارد و در جوش پارچه با کشش پایین از آن استفاده می شود. این دستگاه به علت دارا بودن حجم کم و ابعاد کوچکتر نسبت به دستگاه های قبلی، در نقاطی با نیروی کششی پایین با فضای کم، کاربرد دارد.
طراحی و ساخت سازه
بخش دیگری از سازههای پارچه ای، عناصری هستند که وظیفهی انتقال بار غشا به فنداسیون و سپس زمین را برعهده دارند. این عناصر به طور عمومی سازه نامیده میشوند. سازه ها در این سیستم به صورت دیرک های خارجی، کابلهای معلق و دیرک های داخلی هستند.
اگرچه رفتار سازه در سازه های پارچه ای و غشایی رفتاری خطی است و از این منظر شباهتی به رفتار سازهای خود غشاها که رفتاری غیر خطی است، ندارد اما عدم شناخت هندسهی تکیهگاه ها و نحوهی استقرار آنها می تواند منجر به تغییرات فراوان در فرم و برآیند سازه در زمان ساخت، نسبت به طراحی های انجام شده گردد.
طراحان سازه های چادری می بایست انواع تکیه گاه، نحوهی اتصالات، هندسههای استقرار ایستا و همگن و نیز تاثیرات ناشی از حضور تکیهگاه ها در یک پروژه را به درستی بشناسند و تصمیمات صحیح متناسب را اتخاذ نمایند.
مهندسین سازه در شرکت سازه پارچه ای ماهوت با توجه به تجربیات طراحی و آموزش های ویژه که در طراحی و محاسبات این گونه از سـازه ها داشته اند، اقدام به تهیه و تولـید نقشه های ساخت و اجرایی سازه (Shop Drawing) کرده و نقشه ها را پس از تایید در اختیار کارگاه ساخت فلز جهت ساخت قرار می دهند.
رنگ آمیزی و بسته بندی
یکی دیگر از مراحلی که در فرایند ساخت سازه های پارچه ای و غشایی طی می شود، رنگ آمیزی سازه و اتصالات می باشد. به علت نمایان بودن سازه و اتصالات در سایبان مدرن، زیبایی و ظرافت در سازه و اتصالات از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابر این پوشش نهایی سازه در سازه های چادری در نتیجه نهایی پروژه نقش مهمی ایفا می کند.
با توجه به این نکته، شرکت سازه های چادری ماهوت با بهترین شرکت های تولید کننده رنگ و پوشش های سازه های فلزی همکاری کرده و با توجه به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی که پروژه در آن قرار دارد، اقدام به خریداری محصول مناسب می نماید.
سیستم های رنگ کاری و پوشش نهایی در سازه های پارچه ای ماهوت به روش های ذیل می باشد
سیستم الکترواستاتیک
در این روش پس از چربی گیری و تمیز کردن سطح سازه فلزی، به وسیله باردار کردن سازه به وسیله الکتریسته ساکن، رنگ پودری مخصوص را بر سطح سازه با نازل های مخصوص پاشش می کنند و سپس سازه را در حالت معلق و آویز به داخل کوره های مخصوص جهت پختن رنگ و خشک شدن هدایت می کنند و پس از خروج در مجاورت هوا قرار می دهند.
سیستم رنگ آمیزی با فشار هوا
در این روش رنگ به وسیله ی نازل و فشار هوا بر روی سطح سازه فلزی که مراحل زنگ زدایی و چربی گیری را طی کرده پاشیده می شود و با قرار گرفتن در مجاورت هوا خشک می شود.
برای طول عمر بیشتر و کیفیت بالاتر سازه های فلزی، شرکت سازه های چادری ماهوت از رنگ های دو جزئی با پایه اپوکسی در لایه اول و میانی، و برای شفافیت بیشتر و مقامت بالاتر در مقابل اشعه UV خورشید، از رنگ های پلی یورتان در لایه نهایی پوشش استفاده می کند.
سیستم پوشش گالوانیزه گرم
در این روش نیز مانند دو روش قبل، ابتدا سطح سازه فلزی را زنگ زدایی و چربی گیری کرده و سپس سازه فلزی را در داخل حوضچه ای که با روی مذاب پر شده است، غوطه ور می کنند؛ سپس با قرار دادن سازه در مجاورت هوا آن را خشک می کنند. از این روش بیشتر در مناطق جغرافیایی با رطوبت بالا و خورندگی شدید استفاده می شود.
پس از رنگ آمیزی، سازه ها به همراه اتصالات و پارچه برای جلوگیری از آسیب های احتمالی در زمان حمل و نقل از کارخانه تا محل پروژه، بسته بندی شده و کد گذاری می شوند.
طراحی و ساخت اتصالات
به دلیل تنشهای بالای ناشی از پیشتنیدگی و نیز بارگذاری سازه های غشایی ، در لبهها و مرزهای غشا، این قسمتها نیاز به طراحی و مقاوم سازی ویژه دارند.
عموما با استفاده از پوششهای چندلایه پارچه ای همراه با استفاده از پلیت های طراحی شده در گوشه ها و نیز کابلهای محکم کننده لبهها، مرزهایی که تنش فراوان ممکن است منجر به آسیب دیدن غشا از همان جا شود را مقاوم سازی می کنند.
طراحی و ساخت اتصالات و جزئیات مناسب برای هر پروژه را می توان مهمترین بخش در ساخت سازه های غشایی نامید که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
انتخاب تجهیزات نصب
در نصب سازه های غشایی به دلیل نحوه نصب پارچه، که نیاز است به تدریج و به صورت یکنواخت و از تمامی تکیه گاه ها، به پیشتنیدگی نهایی خود برسد، می بایست از نیروهای متخصص در این ضمینه به همراه تجهیزات مناسب برای این امر استفاده کرد.
در هر پروژه با توجه به محل قرارگیری سایت، ارتفاع محل نصب، نوع دسترسی های جرثقیل جهت انتقال سازه ها، ابعاد پروژه و تعداد تکیه گاه ها می بایست بهترین روش و تجهیزات برای نصب انتخاب شود؛ که این فرآیند توسط تیم نصب شرکت سازه های غشایی ماهوت، طی جلسات فنی و قبل از حضور در محل پروژه تصمیم گیری شده تا پروژه با ایمنی کامل و بدون آسیبب به سازه و پارچه و محل نصب در کوتاه ترین زمان ممکن به اتمام برسد.
نصب و تحویل پروژه
تیم اجرایی ماهوت با پیشرفته ترین تجهیزات نصب و ایمنی و با استفاده از نیروی های آموزش دیده و مجرب سعی بر آن دارد که پروژه های این شرکت طبق نقشه های اجرایی را در کمترین زمان و با کیفیت به اتمام برساند.
با توجه به این نکته که تمامی سازه های چادری طراحی و نصب شده توسط شرکت سازه های چادری ماهوت، در کارخانه این شرکت در شهرک صنعتی عباس آباد ساخته، رنگ و بسته بندی می شوند و با حمل به محل پروژه در کمترین زمان به وسیله ی پیچ و مهره به هم متصل می شوند، این امکان می باشد تا هر زمان و در صورت نیاز تمام سازه و پارچه از محل پروژه جمع آوری شده و در محل دیگری با همان مشخصات مجددا نصب گردد.